Δημοκριτειο Πανεπιστημιο Θρακης

Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία

Εργαστήριο Παιδαγωγικής Έρευνας και Εκπαιδευτικών Πρακτικών

Ανακοίνωση

Στο πλαίσιο της δράσης «Εικόνες με φωνή» το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου έστειλε στο Εργαστήριο Παιδαγωγικών Πρακτικών υλικό που αποτελείται από πρωτότυπα silent books. Τα εικονοβιβλία που εκδόθηκαν πρόσφατα αφορούν στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. Η δράση «Εικόνες με φωνή» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η συνεργασία έγινε με πρωτοβουλία της επικ.Καθηγήτριας Μαρέττας Σιδηροπούλου. Τα εικονοβιβλία θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του Εργαστηρίου σε ερευνητικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο.

Σεμινάριο: «Συγγραφή Επιστημονικής Εργασίας»

Δικαίωμα συμμετοχής: φοιτητές/τριες από όλα τα έτη

Δηλώσεις Συμμετοχής: έως 20 Νοεμβρίου 2020

Ημέρα: Κάθε Πέμπτη 5:00- 7:00 μ.μ, (8 σεμινάρια)

Ημερομηνίες σεμιναρίων: 26/11, 3/12, 10/12, 17/12, 7/01, 14/01, 21/01, 28/01

Εισηγήτρια: Βασιλειάδου Δέσποινα, Υπ. Διδάκτορας ΤΕΕΠΗ-ΔΠΘ

Το σεμινάριο θα προσφέρεται με την υπηρεσία Skype for Business

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν το όνομα, επώνυμο, το έτος φοίτησης, το ΑΕΜ και το email τους με τον ιδρυματικό τους λογαριασμό στην κα Βασιλειάδου: desvasil@psed.duth.gr


"Drones et Robots pour la Paix" (Τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη και Ρομπότ για την ειρήνη)

"Drones et Robots pour la Paix" (Τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη και Ρομπότ για την ειρήνη): προϊόν του διεθνούς εκπαιδευτικού προγράμματος για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας Ειρήνης "International Day of Peace", με τη συνεργασία ΜΚΟ από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η ΟΜΕΠ (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής) και της Unesco (Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών) και σκηνοθέτη τον Γάλλο Claude Yvans.

Από το 11.14-15.40: ελληνική συμμετοχή με την προβολή μέρους της ταινίας του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Έρευνας και Εκπαιδευτικών Πρακτικών (ΕΠΕΕΠ/ΤΕΕΠΗ-ΔΠΘ) και δύο άλλων δομών προσχολικής αγωγής. Στο 35.25 αναφέρονται οι τίτλοι και τα ονόματα των συντελεστών.


Δειτε το βιντεο

Ανακοίνωση

1η Ημερίδα Υποψηφίων Διδακτόρων - Συνδιοργάνωση Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία Δ.Π.Θ.


Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση

Βιωματικό Σεμινάριο: Σχεδιασμός και υλοποίηση δραστηριοτήτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας - Εαρινό Εξάμηνο 2017-18

Συμμετέχοντες: 20 φοιτητές/ φοιτήτριες 1ου και 2ου έτους (προτεραιότητα στου 2ετείς)

Δηλώσεις Συμμετοχής: 7-16 Φεβρουαρίου 2018

Πρόγραμμα Συναντήσεων: Από 20/2/2018 έως 31/5/2018, Τρίτη 9:30-10:30, 7 συναντήσεις για κάθε ομάδα

Αριθμός Απουσιών: 1


Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση

Ημερίδα παρουσίασης διδακτορικών και μεταπτυχιακών διατριβών

Το Εργαστήριο Παιδαγωγικής Έρευνας και Εκπαιδευτικών Πρακτικών (ΕΠΕΕΠ) και το ΠΜΣ "Καινοτόμες παιδαγωγικές προσεγγίσεις σε πολυπολιτισμικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα" διοργανώνει Ημερίδα παρουσίασης Διδακτορικών και Μεταπτυχιακών διατριβών των υποψήφιων διδακτόρων και μεταπτυχιακών φοιτητών το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017.

Προγραμμα Ημεριδας

Ανακοίνωση

Παιχνίδια στον Χρόνο

Η ομάδα φοιτητών ΠΑΙ και ΦΟΙ οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για τα παιδιά της Αλεξανδρούπολης, προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017, στο πάρκο Ακαδημίας, με τίτλο «Παιχνίδια στον χρόνο».

Ανακοίνωση

Ανακοίνωση για διδακτορικό σεμινάριο στο πεδίο των Curriculum studies" (όλα τα γνωστικά αντικείμενα), με την υποστήριξη της European educational research association (EERA) και του Πανεπιστημίου Stirling (UK), στο περιθώριο της European conference for curriculum studies. Ενδιαφέρει υποψήφιους διδάκτορες και νέους ερευνητές που μελετούν συνεργατικούς τρόπους οικοδόμησης πόρων για τη διδασκαλία με βάση τη μελέτη (εκπαιδευτικών) πρακτικών στην τάξη.

Περισσοτερες πληροφοριες

Ανακοίνωση

Επιστημονικό συμπόσιο με διεθνή συμμετοχή του ΠΜΣ-ΤΕΕΠΗ «Καινοτόμες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις σε Πολυπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα» με θέμα «Lesson Study: a scientific meeting for exchanging views and exploring the model across Europe», Αλεξανδρούπολη, 7-9 Μαρτίου 2017.

Προγραμμα Συμποσιου