Δημοκριτειο Πανεπιστημιο Θρακης

Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία

Εργαστήριο Παιδαγωγικής Έρευνας και Εκπαιδευτικών Πρακτικών

Εκπαιδευτικες Δρασεις

- Ημερίδα "Τα δικαιώματα του παιδιού σήμερα στον κόσμο". Υγεία, παιδική εργασία, εκπαίδευση", 11 Μαΐου 2017".

Images Images Images Images Images ImagesImages

- Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 η ομάδα δράσης των φοιτητών και φοιτητριών του ΤΕΕΠΗ "ΣΤΟ ΠΑΙ & ΦΟΙ" υλοποίησαν εκδηλώσεις για μία ακόμη φορά στο χώρο του Πάρκου Εθνικής Ανεξαρτησίας, με ελεύθερη συμμετοχή παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας της πόλης, με θέμα: "Δικαίωμα στο Παιχνίδι".


Images

- Σχεδιασμός (έξι δίωρες επιμορφωτικές συναντήσεις των υπευθύνων με τους φοιτητές στις 27/3, 17/4, 24/4, 8/5, 15/5, 22/5), με θέμα πέντε παραμύθια και υλοποίηση (5 ώρες) εθελοντικής δράσης από 23 προπτυχιακούς φοιτητές της ομάδας «Στο ΠΑΙ και ΦΟΙ» (και 6 εθελοντές) στο χώρο του Πάρκου Εθνικής Ανεξαρτησίας, με ελεύθερη συμμετοχή παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας της πόλης, με θέμα: "Το πάρκο των παραμυθιών". Αλεξανδρούπολη, 27 Μαΐου 2018. Υπεύθυνες: Φ. Μοκαίτη και Ε. Φαλέκα. https://www.youtube.com/watch?v=2ixLsTY9QJ8

- Υλοποίηση ενός εργαστηρίου (χειμερινό εξάμηνο) διάρκειας 11.30 ωρών, με εθελοντική συμμετοχή και υποχρεωτική παρουσία, που παρακολούθησαν 10 φοιτητές και εξελίχθηκε σε τρεις εβδομάδες, με θέμα «Συγγραφή και παρουσίαση επιστημονικής εργασίας». Υπεύθυνη: Φ. Μοκαίτη.

- Υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με νοσηλευόμενα παιδιά της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης από 42 προπτυχιακούς φοιτητές από 09-20 Δεκεμβρίου 2017 και 14 φοιτητές από 18/04-5/5/2018. Ημερήσια διάρκεια δράσης: 10:30-13:00. Υπεύθυνη: Φ. Μοκαίτη, υποψήφια διδάκτορας ΤΕΕΠΗ, μέλος του ΕΠΕΕΠ.

- Υλοποίηση δραστηριοτήτων με παιδιά της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης από εθελοντές προπτυχιακούς φοιτητές στη διάρκεια του Δεκεμβρίου για διάστημα 15 ημερών. Υπεύθυνη: Φ. Μοκαΐτη.

- Υλοποίηση ενός δεκάωρου εργαστηρίου με υποχρεωτική συμμετοχή και σε εθελοντική βάση για 10 φοιτητές 5ου και 3ου εξαμήνου. Θέμα: «Συγγραφή και παρουσίαση εργασιών», χειμερινό εξάμηνο 2016-17. Υπεύθυνη: Φ. Μοκαΐτη.

- Υλοποίηση ενός δεκάωρου εργαστηρίου με υποχρεωτική συμμετοχή και σε εθελοντική βάση για 10 φοιτητές 7ου και 5ου εξαμήνου. Θέμα «Σχεδιασμός δραστηριοτήτων κινητικής αγωγής στο νηπιαγωγείο», χειμερινό εξάμηνο 2016-17. Υπεύθυνη: Ε. Φαλέκα.

- Δύο βιβλιοπαρουσιάσεις στον χώρο του Εργαστηρίου, 19 Οκτωβρίου και 23 Νοεμβρίου 2016. Υπεύθυνη: Α. Κοσμίδου.

- Υποστήριξη φοιτητών για υλοποίηση δραστηριοτήτων με παιδιά στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Δεκέμβριος, 2016. Υπεύθυνη: Φ. Μοκαΐτη.

- Συνδιοργάνωση δίμηνης εκπαιδευτικής δράσης για παιδιά-πρόσφυγες προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με πρωτοβουλία φοιτητριών του ΠΜΣ και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, Δράμα, καλοκαίρι 2016.

- Υλοποίηση δράσης στον χώρο του Πάρκου Εθνικής Ανεξαρτησίας με ελεύθερη συμμετοχή παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με θέμα: "Ταξίδι στο Παιχνίδι". Αλεξανδρούπολη, Ιούνιος 2013.

- Υποστήριξη φοιτητών στη διάρκεια της πρακτικής άσκησής τους από μέλη του Εργαστηρίου (2013-14).

- Οργάνωση βιβλιοθήκης. Ταξινόμηση τίτλων: Ζ. Δαλούκα και προπτυχιακοί φοιτητές.

Images